Tank Mania 1S32 Pat Hand (1/35)

Típus: 1Sz32 Sznr rávezető állomás (SA-4 Ganef)
Gyártó: Tank Mania
Méretarány: 1/35
Készlet neve: 1S32 “Pat Hand”
Cikkszám: 35-003
Alkatrészek száma:
Referenciafotók: 2K11 Krug rendszer/SA-4 Ganef

A sikeres Ganef készletet követte a Krug rendszer rávezető járműve. A készlethez matricát nem adnak, de van hozzá fotómaratás és két fém sodort vontatókábel. Az előző készlethez képest kevesebb hibát és sorját tartalmaz, de itt is vigyázni kell az alkatrészek leválasztására az öntőcsonktól.

Pár apróságot így is át- és újraépítettem:

A futógörgők elöl nem jó helyen vannak, ezeket levágtam, és helyüket újra kimartam, elkészítettem. Az orr részen pótoltam egy víz kivezető furatot, a csavarokat a testen, módosítottam egy fedelet a bal oldalon, áthelyeztem felül egy kis dobozkát, újraépítettem a földelő nyársat, mozgathatóra készítettem az ágeltoló rácsozatot. Elkészítettem és pótoltam rézdrótokból a kábelezést és a kapaszkodókat, kimaradt réz lapokból a felfogató-tartó bilincseket.

A jármű test itt is egységes zöld, a lánctalp rozsda színt kapott, majd a kopásoknak megfelelően acél színt a fogak (tarajok), a körmök és a görgők-lánc felület részénél (itt fémesre csiszolódik a mozgó lánc).

A felségjelzések HAD gyártmányok, a számok, alakulat jelek és stencilek saját készítésűek, melyeket Coreldraw programban készítettem el, majd matrica lapra nyomtattam, Microscale folyékony filmréteggel bevontam ecsettel, körülvágtam és helyükre tettem a fényes lakkozott felületen. A jelzések és a számok hasonlóan szintén Corel programmal készültek, de lézervágott maszkoló fólia segítségével és szóró pisztollyal kerültek a matrica ívre, ami a stencillel azonos módon lett kezelve.

Kapott egy védő lakkréteget (fényes), erre pedig fújtam némi saras port, végül matt lakkot. Ajánlom mindenkinek!

Írta: Juhász Gábor, 2011-04-28

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük