HAD 9K38/9K310 Igla (1/35)

Típus: 9K38/9K310 Igla (SA-18 Grouse/SA-16 Gimlet)
Gyártó: HAD
Méretarány: 1/35
Készlet neve: 9K38/9K310 IGLA Missile
Cikkszám: Resin 35002
Alkatrészek száma: 16 darab műgyanta
Referenciafotók: –

A doboz eredetileg két rakétatestet, két gázgenerátort, két indító mechanizmust, és kétféle változat orr részét tartalmazza, valamint egy ládát, ami két rakéta tárolására alkalmas.

Amit pótolni kell: a láda hordfülei, a csatok (zárak) fülei, a rakéták vállszíjai és az irányzékok. A hordfüleket 0,5-ös drótból, a zárak füleit és a hordszíjak karikáit több szálas vezeték egy szálából készítettem, a szíjat Eduard réz maratás kimaradt részeiből vágtam és alakítottam ki.

”Másfél” készletet építettem meg: két ládát, egyet nyitva és egyet zárva, egy 9K38 éles, egy 9K310 éles és egy gyakorló 9F238 (sárga) rakétát.

Az alkatrészek leválasztása, csiszolása és szárazpróbája után azokat kevés pillanatragasztóval keretre és drótra rögzítve festésre előkészítettem, majd ecsettel festettem. A ládák és az indító mechanizmusok sötét zöld színt kaptak (ezeket eredetileg is ecsettel festették, (Tamiya XF-61), a két éles rakéta olivzöld (Tamiya XF-58), a gyakorló sárga (kevés fehér hozzá adásával, mert úgy jobban fed) színt kapott, a ládák belső részei natúr világos fa színűek (sárgás fehéres barna- világos vöröses barna), a rakéták záró fedelei (kupakok) gumi feketék, ahogyan a gázgenerátorok gömb tartályai is. A szíjak a világos zöld színtől a barnás-sárgás színig sokfélék lehetnek, én ezeket is zöldre festettem.

Az irányzékok még készülnek, és az egész kap majd még egy kevés lakkot, és a láda lehet, hogy stencilt is.

Kevés munkával látványos és különleges színfoltja lesz az 1/35-ös kézifegyverek sorának. Napjaink szinte minden konfliktusában ott volt vagy van, Afganisztántól Grúziáig, a Közel-Keleten, Dél-Amerikában, a Délszláv háborúban, a Csecsen konfliktusokban.

Diorámákhoz, lövészpáncélosokhoz ajánlom!

Írta: Juhász Gábor, 2011-03-29

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük