ICM BM-21 Grad (1/35)

Típus: BM-21 Grad
Gyártó: ICM
Méretarány: 1/35
Készlet neve: Afghanistan campaign talibian forces
Cikkszám: 35006
Alkatrészek száma: 363 darab műanyag
Referenciafotók: BM-21 Grad (Ural-375D alvázon), Ural-4320 tehergépkocsi

A készlet tartalma négy tálib fegyveres figura és egy BM-21 Grad rakétavető. Az alapjármű (Ural-4320) eredetileg az Omega K makettje, amit a Revell, az Alanger és az ICM vett át egy az egyben, de a BM-21-et csak az ICM adta ki. Az alkatrészeket hét öntőkereten kapjuk, melyek a rakétavető felépítményt leszámítva megegyeznek a platós Ural-4320-szal. A készlet nagyon részletes, ezt mutatja az is, hogy 363 darabból áll.

Sajnos nem lehet beszélni a sorjamentességről, és beszívódások is akadnak. Ez a kit tapasztaltabb makettezőknek ajánlott, a bonyolultabb részek miatt. A makett belső tere erősen elnagyolt és leegyszerűsített, aki nyitott ajtókkal szeretné megépíteni, annak sok munkája lesz a feljavítással. Az összeállítási útmutató kezdetleges, lépésenként nagyon sok műveletet mutat, ezért az alváz összeállításához ajánlott valahonnan beszerezni a Revell összeállítási útmutatóját, mert az részletesen, lépésről lépésre halad. Matricát sajnos nem kapunk a készlethez, viszont ami ennél is nagyobb baj, hogy az átlátszó alkatrészeket egy csomagban kapjuk a gumikkal, amik így nagyon sérülékennyé válnak.

Aki magyar színekben szeretné megépíteni a járművet, annak az orr-részt át kell alakítania, mert kis hazánkban csak az Ural-375D alapján létrehozott változat volt rendszerben, a készletben pedig a 4320-as van. A magyar vonatkozású szovjet technika megszállottainak kötelező darab.

Írta: Papp József, 2010-11-06

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük