Trumpeter BTR-60P (1/35)

Típus: BTR-60P
Gyártó: Trumpeter
Méretarány: 1/35
Készlet neve: Russian BTR-60P APC
Cikkszám: 01542
Alkatrészek száma: 370 darab műanyag, 9 darab átlátszó műanyag, 59 darab réz, 8 darab gumi kerék, réz vontatókábel
Referenciafotók: BTR-60 járműcsalád

A BTR–60 volt az első a szovjetek nyolckerekű páncélozott csapatszállító járművei közül, amit az 1950-es évek végén terveztek a BTR–152 leváltására, a nyilvánosság előtt először 1961-ben mutatkozott be. Több változatban is készült: nyitott (P), zárt (PA), fegyvertoronnyal ellátott (PB), hogy csak a legfontosabbakat említsük, illetve számos további speciális jármű alvázaként is felhasználásra került. A Szovjetunióban 1960–1976 között folyt a különböző típusok sorozatgyártása, az 1960-as években a szovjet hadsereg gépesített alakulatainak alapvető páncélozott szállító harcjárműve volt. Az 1970-es és 80-as években folyamatosan váltotta fel a BTR–70, majd a BTR–80. A BTR–60P – a legelső változat – nyitott küzdőtérrel készült, sorozatgyártása mindössze 1961–1963 között folyt, mivel sebezhetősége hamar nyilvánvalóvá vált. Magyarországon ez a típus nem, csak a BTR-60PB, valamint további speciális (R-145 parancsnoki, PU-12 és R-975 légvédelmi vezetési pont) járművek álltak rendszerben.

A Trumpeter 2011 második féléveben dobta piacra eme régen várt készletét, ismét egy hiányzó űrt kitöltve a makettek körében, ugyanis ez eddig (a Verlinden műgyantát kivéve, ami elnagyolt és részletszegény) nem létezett 1:35-ben. A piacra kerülését megelőzően több “kémfotó” is megjelent a típusról, tovább fokozva a makettezők izgalmát és rontva lelkiállapotukat a várakozás miatt. De megérte a várakozás, ugyanis egy fantasztikus készletet tudhat magáénak a kedves vásárló.

Az átlagos méretű dobozt kézbe véve rögtön észrevesszük, hogy egy új generációs Trumpeter makettel van dolgunk (új design és dobozgrafika, több információ a készlet tartalmáról, stb.). A dobozt kibontva kellemes látvány tárul elénk, rendezett beltartalom (bár csak ilyen lenne minden készlet), ami nincsen túlzsúfolva, de nem is “lötyögnek” az értékes alkotóelemek.

A öntőkeretek száma 17 darab, amit megszokott módon gondosan csomagoltak a sérülések elkerülése végett. Emellett kapunk még egy fotómaratott lapot, majd következik a nyolc darab gumi kerék aminek a minőségére szintén nem lehet sok panasz (a kerekeknél a ragasztó nélküli megoldást választotta a gyártó: elég egyszerűen a ”felniket” bepattintani az üreges gumiba). Mintázatát tekintve megfelel a korai BTR-60-asokon látottakhoz, a későbbieken már másfajta is volt. A Trumpeter a már ismert technikát alkalmazva füzetszerű összeállítási útmutatót mellékel a készlethez, ami logikus bontásban, megfelelően illusztrálva mutatja be az összeállítás harminc fázisát, emellett csomagoltak még egy színes, festést segítő lapot is, amin egy kicsi festékátváltó táblázat is helyet kapott (Gunze, Vallejo, Model Master, Tamiya, Humbrol kódokkal könnyítve meg a festést). Újdonságnak számít a következő színes, egyoldalas ív is ami több számítógépes grafikán mutatja be a BTR-60P makett részleteit, ennek a másik oldalán pedig a hamarosan megjelenő újdonságok listája található.

Térjünk rá a tengernyi öntőkeretre: a páncéltestet két félből kapjuk, ami szépen kidolgozott és részletes, a legtöbb hegesztési varrat ábrázolva van, de azért még látható, hogy a cég nem mindig hagy fel a túlméretezett rögzítő lukakkal. Szárazpróbát végezve kiderül, hogy itt az illeszkedéssel nem lesz gond. Az “A” öntőkeretet kézbe véve szembesülünk a kínaiak gondosságával, mert az apró alkatrészeket tartalmazó keret külön szivacsos fóliát kapott, itt található a felni egyik fele, a lámpák valamint a fellépők is. Következzen a “D” keret amin a lengőkarok, felfüggesztések mellet az ülések vannak (amit részletessége mellett még fotómaratott alkatrészek is feldobnak). A “G” kereten is van a szivacsos, sérülés ellen védő fóliából. Ezen kapott helyet a belső tér apró alkotóelemei mellett a propeller is. Az “E” “H” “B” “F” keretekről egyben írok, mert annyira aprók, hogy csak pár dolog található rajtuk mint például az infra lámpák, felnik és a DShKM géppuska (ami megegyezik a T-62 és PT-76 készletekben használtakkal). A “V” öntőkeret már nagyobb az imént említettekhez képest, ide került a küzdőtér alsó burkolata, a búvónyílások, padok és kapaszkodók. Végezetül a “S” kereten, ami egyben a legnagyobb is, találhatók a propellert körbevevő alkatrészek, a hullámtörő lemez, a küzdőtér oldalfala, a vezetőfülke padlólemeze, műszerfal (amire matrica is kerül). A mai Trumpeter makettek esetében hála az égnek sorjáról nem beszélhetünk (betudható ez a még új öntőszerszámoknak is), beszívódások egyáltalán nem, kilökőtüske nyomok csak nagyon ritkán fordulnak elő és azok sem túl feltűnő helyen. A fotómaratást kicsomagolva feltűnik az alkatrészek nem túl jó minősége: az egyes elemek kissé vastagok, tahát nem egy Eduard szint, de már a puszta meglétének is nagyon örülhetünk. Ez tartalmazza az ülés, az infrasugár-vető, a géppuska, a lámpák alkatrészeit és pár további apróságot. Az átlátszó keret különlegessége, hogy találunk rajta két teljes periszkópot, tehát azok belső felét is, fogantyúval, nézőkével.

A matricaív nem ad túlzottan sok jelzést, segítségével háromféle jármű készíthető el: egy azonosítatlan és egy díszszemlés szovjet egyszínű, valamint egy haditengerészeti, terepszínű BTR-hez kapunk instrukciókat.

Az építés legbonyolultabb része kétségkívül a jól kidolgozott futómű, ahol nagyon kell figyelni a helyes illeszkedésre, hogy munkánk végeztével egyik kerék se lebegjen a levegőben. Érdemes egy menetben megépíteni az egészet, lassan száradó ragasztóval, hogy az estleges hibákat időben lehessen korrigálni. A küzdőtér borítása nagyon látványos, a két ülés pedig darabonként 12 elemből áll. A ”vezetőfülke” környezetébe elég sok alkatrész kerül (periszkópok, rádiók, stb.), de belső fotók híján ezekről véleményt alkotni nehéz, az biztos, hogy itt lennie kell olyan kábeleknek, amik pótlásra szoruln(án)ak. Ez a kettősség sajnos jellemző, mivel egy teljesen nyitott járműről van szó, amiről rendes képanyag még kívülről sem igazán érhető el, így kénytelenek vagyunk megbízni a kínai gyártóban.

Összegezve a Trumpeter a BTR-60P-vel ismét kiváló készletet alkotott, legalábbis ami a minőséget illetni, fotók hiányában az élethűségről nehéz nyilatkozni. A piaci versenyben maradás feltételévé vált a javuló színvonal (egyre több fotómaratott alkatrész, kifinomultabb részletek) és a folyamatos fejlődés, amit a kínai cég szépen követ. Hamarosan megjelenik másik változata is, a BTR 60PB, vagyis a zárt jármű, toronnyal, sokak örömére, valamint az interneten keringő fotók szerint tervezik a rádiós (R-145) változat kiadását is (viszont kérdés, hogy a PB változat árnyékában mennyire lesz népszerű a makett, hiszen az eredetije sem állt túl hosszú ideig szolgálatban).

Aki magyar járművet szeretne ebből a készletből építeni, annak ajánlanám a keceli jármű tanulmányozását, mert mindamellett, hogy be kell teljesen fedni, az ajtókat is át kell helyezni, át kell alakítani az első periszkópokat, a jármű farát, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Aki nem szeretne ennyi kutatómunka árán makettet építeni, az várja türelemmel a PB változatot amiből könnyebb a speciális járművek elkészítése, de jó hír, hogy kis számban ez a tornyos változat is rendszerben állt a Magyar Néphadseregben (várhatóan még idén a hazai boltokba kerül).

A bemutatott makettet a Replica modellszaküzlet és webáruház bocsátotta a rendelkezésünkre.

Írta: Papp József, 2011-11-12

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.