Trumpeter szemenkénti lánctalp T-54/55/62/Zsu-57-2-höz (1/35)

Típus: szemenkénti lánctalp T-54/55/62/Zsu-57-2-höz
Gyártó: Trumpeter
Méretarány: 1/35
Készlet neve: Russian tank 1946 580mm track links
Cikkszám: 06622
Alkatrészek száma: 248 darab műanyag
Referenciafotók: T-54M, T-55, T-55 harckocsi bázisán létrehozott műszaki harcjárművek, Zsu-57-2

A kínai cég, mintegy mellékszálként számos lánctalp szettet adott ki az elmúlt pár évben, melyek olcsó alternatívát jelenthetnek a piac további kínálatához képest. Korábban már bemutattuk ugyanennek a típusnak a “működőképes” változatát, most jöjjön hát a sima készlet.

A kisméretű dobozban nyolc darab öntőkeretet találunk, együtt fóliázva. Az ügyes megfigyelők észrevehetik, hogy a kereten a T-62 felirat szerepel, ugyanis lényegében a korai T-62 készlethez mellékelt lánctalp lett kiadva, most már külön is. Az talány, hogy miért pont 248 darabot kapunk, jóval több a fölösleg annál, mint ami általában elvárható, majdnem egy egész lánc kijönne belőle. Természetesen a tartalék mindig jól jön. Az egyes darabok minősége igen szép, de sajnos a talajjal érintkező oldalakon, mélyen ülve a mintázatban, egy-egy kilökőtüske nyomot felfedezhetünk, ezek hol markánsabbak, hol pedig kevésbé láthatók. Festés, koszolás után valószínűleg nem marad sok nyomuk, de természetesen megfelelő kézügyességgel ezek is elfedhetők. A szemek mindegyikén négy rögzítési pontot kell eltüntetni, ami elég babra munka, a mintázatuk jó, csak a méreteit tekintve lehetne egy picivel vékonyabb, a mintázat tarajai ugyanis túl bumfordiak. Az elemek jól illeszkednek, de nagyon kell figyelni az építésnél, hogy egyenesre sikerüljön a végeredmény. A Trumpeter ezen lánctalpa passzol a Tamiya T-55-ösének lánchajtó kerekére is.

A való életben a T-55-ösre, illetve további változataira általában 90 darab láncszem kerül oldalanként – ez a nem elhanyagolható tény valahogy kimaradt az útmutatóból (persze azért a rajzon megszámolható).

Úgy gondolom, hogy a bemutatott készlet igen jó alternatívája lehet a makettekhez mellékelt gumi lánctalpaknak, ha egy látványosabb megoldást választanánk, de nem szeretnék költeni a jóval drágább, szemenkénti, működőképes szettekre.

A bemutatott makettet a Replica modellszaküzlet és webáruház bocsátotta a rendelkezésünkre.

Írta: Berhidi Ádám, 2012-06-17

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük