Trumpeter BTR-70 (early) (1/35)

Típus: BTR-70 korai változat
Gyártó: Trumpeter
Méretarány: 1/35
Készlet neve: Russian BTR-70 APC early version
Cikkszám: 01590
Alkatrészek száma: 419 darab műanyag, 59 darab réz, 8 darab gumi kerék
Referenciafotók:

A kínai Trumpeter 1/35-ös szovjet szériájának egyik legújabb darabja a BTR-70, ami a mostanság tapasztalható trendnek megfelelően több változatban is a piacokra kerül, kezdve egy korai járművel. A BTR-60PB és a 80 között átmenetet képező nyolckerekű lövészpáncélos a Magyar Néphadseregben nem szolgált, viszont kalandos úton egy késői BTR-70 a Rendőrséghez került (a meg nem erősített történet szerint egy néhai NDK-beli jármű, ami a vasfüggöny lehullásakor épp hazánkban tartózkodott nagyjavítás céljából, végül itt is maradt).

A BTR-60PB-nél már megismert díszszemlés doboztető leemelése után tengernyi alkatrész fogad bennünket, összesen 419 elemet kapunk a szokásos szürke műanyagból 20 darab, főleg kicsi és közepes méretű öntőkereten (ez az ismétlődések miatt valójában 9 darab különböző keretet takar). A jármű testének két fele külön darab. Ahogy azt már megszokhattuk, mindent gondosan nejlonoztak, letört vagy deformálódott alkatrészek nem kóborolnak sehol. A maratott lapon 59 darab apróságot találunk, ezek közül főként a motor szellőzőrácsait érdemes kiemelni, illetve a fényszórókat takaró borítást – bár ezt csak a késői változaton kell majd alkalmazni. A dobozban kapunk még 8 darab gumi kereket, egy kicsi matricaívet, festési és matricázási segédletet valamint összeállítási útmutatót. Ez utóbbi fekete-fehér, füzet formátumú és 16 lépésben (angol és kínai nyelven) mutatja be makettünk elkészítését.

A BTR-60PB után nehéz bármi újat mondani, hiszen a készlet minősége, megjelenése lényegében ugyan az, azzal a ”kis” különbséggel, hogy egy másik járműről van szó. Az alkatrészek szépen kidolgozottak, éles részletekkel rendelkeznek, sorja és beszívódások sehol nem találhatók és a legújabb gyártási technológiának köszönhetően kilökőtüske-nyomokkal sem szükséges bajlódni – bár ezek amúgy is nagy valószínűséggel nem látható helyre kerülnének. Én a pozicionálást szolgáló apró lukakat még mindig túl nagynak tartom, viszont a hengeres alakú elemeken további fejlődést látok: az ilyenkor megszokott, kétoldalt végigfutó „sorja csík” sokszor tényleg már csak leheletnyi, főleg az alváz karjain. A hegesztések imitálása is javult, ezek mindenhol összeérnek és pont az élre kerülnek, nincsenek elcsúszva – persze néhányat (például illesztési vonalaknál) pótolni szükséges.

Az egy darabból öntött test nagyon szépen sikerült és szinte az összes nyílás – beleértve a lőréseket is – kinyitva is rögzíthető és a belső zárszerkezetet is elkészíthetjük, több helyen rézből. A zsanérok viszont kissé elnagyoltak, ez sajnos egy negatív Trumpeter ”hagyomány”. További pozitívum, hogy az összes figyelőprizmát rézre lehet cserélni, ez sokat dob az összhatáson, ugyanakkor igen finom tömítést/gondos ragasztást igényel. A test maga valószínűleg a későbbi változatban is vissza fog köszönni, mivel az építés során néhány részletet le szükséges csiszolni róla, az útmutatónak megfelelően. A rezet okosan használták a makett tervezői, így maratásból készíthetjük el az összes vékonyabb, fémlemezekből álló részt: fényszórók tartóit, üzemanyag kannák rögzítőit, a motor szellőzőrácsát körülölelő lemezeket, a periszkópokat és pár további apróságot. A motor szellőzőrácsai nagyon szépek, ezeket egy íves fémkeretre kell felragasztani, ráadásul az egész borítás is felhajtható, alatta pedig megtaláljuk a ventilátorokat is. Ebben az esetben viszont a motorteret teljes egészében pótolni kell, mivel azt nem mellékelnek a készletben. A fényszórókat védő keretet óvatosan kell összeragasztani, mert kissé törékeny, de szépen fog kinézni így, hogy két alkatrészből áll – bár több ügyességet is kíván. A hullámtörő fel- és lehajtott állapotban egyaránt rögzíthető.

A gyártó BTR szériájában megszokott belső tér ebben a készletben is adott, bár véleményem szerint kevésbé kidolgozott mint a BTR-60-nál (ott például a székek rögzítése is rézből volt elkészítve), bár ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az előd makett első változata nyitott volt, ezáltal sokkal jobb betekintést engedett. Alapvetően a fő részeket kapjuk meg (ülések, kormány, pedálok, műszerfal, rádiók, különböző dobozok, kettő kivételével az összes periszkóp belső fele), tehát pótolnivaló akad bőven (például a kábelezés, a lőrések belső fele). A padló és a motortér hátsó fala nagyon szép kidolgozású, viszont a páncéltest felső felének belsejére a periszkópokon kívül semmi sem került, így nyilvánvalóan több dolog is hiányzik. A kidolgozás foka persze attól is függ, mennyire kívánunk betekintést engedni a járműbe, több estben az alap belső tér is megfelelő lehet.

Az kisméretű torony lényegében megegyezik a BTR-60PB készletben találhatóval, belülről a KPVT géppuska zárszerkezetéből és elsütő mechanizmusából, illetve az optikából és az irányzásra szolgáló tárcsákból áll. A blende függőlegesen elmozdítható és egy réz lap formájában borítást is kap, itt nagyon kell figyelni arra, hogy a párhuzamosított géppuska tényleg párhuzamosan álljon. Érdemes lenne lecserélni rézre, hogy tényleg kifúrt csöve legyen. A fő fegyverzet kidolgozása nagyon szép és változtattak is rajta a korábbi készletekhez képest, a cső keskenyebb, így enyhén nyújtott hatású lett és sokat dob a végső képen

A készlet minden kétséget kizárólag legbonyolultabb része a felfüggesztés. Az egy darabból öntött alváz szép kidolgozású, bár túl sok nem fog majd látszani belőle. A különböző karok, rugók és tengelyek beszerelésekor nagyon kell figyelni a megfelelő illeszkedésre és a folyamatos ellenőrzésre annak érdekében, hogy a folyamat végén a jármű mind a nyolc kereke a földet érje. A kellőképpen puha gumiból készült üreges gumik mintázata szép és a felnikkel sincs probléma.

A színes festési és matricázási útmutató két darab zöld színű BTR-70-es elkészítését mutatja be: egy parádéra felcicomázott változatét, illetve egy meg nem határozott egységhez tartozó, 133-as számú járművét. Az íven kapunk még két teljes számsort és a műszerfal matricáját is.

Összességében azt mondanám, hogy nagyon elégedett vagyok a makettel. Fotók alapján a legtöbb részlet megfelelő, a makett minősége és kidolgozása szuper, ahol szükséges ott rézmaratást is kapunk. A belső tér messze nem teljes, de ez amúgy is szinte minden készlet esetében a makettezőre van bízva (házi pótlás, kiegészítő szettek).A Dragon BTR-70-esének ideje lejárt, ez még inkább igaz lesz ha majd megjelenik a késői változat. Ezt a minőséget látva reméljük, hogy a soron következő BTR-80 és 80A járművek is hasonlóan színvonalasan készülnek majd el.

A bemutatott makettet a Replica modellszaküzlet és webáruház bocsátotta a rendelkezésünkre.

Írta: Berhidi Ádám, 2012-10-01

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.