Trumpeter UAZ-469 (1/35)

Típus: UAZ-469
Gyártó: Trumpeter
Méretarány: 1/35
Készlet neve: Soviet UAZ-469 All-Terrain Vehicle
Cikkszám: 02327
Alkatrészek száma: 226 darab műanyag, 21 darab réz, 5 darab gumi kerék
Referenciafotók: UAZ-469

A szovjet-orosz haditechnika iránt érdeklődők számára az elmúlt években a Trumpeter számos újdonságot hozott el, ezek közül az egyik legújabb az UAZ-469, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül, hiszen a volt szovjet érdekszféra országainak hadseregeiben – tehát Magyarországon is – szép számban áll(t) hadrendben. A makett március óta a Replica polcain is megtalálható, így ideje, hogy bemutassuk a várt újdonságot, ami a Military Wheels eddigi készleteihez képest hatalmas minőségbeli ugrást jelent.

A Trumpeter legújabb gyöngyszeme a megszokott, kisméretű dobozban érkezik, gondosan csomagolva, a legvékonyabb elemeket némi szivacs is védi itt-ott. A fő darabok egy elkülönített fakkban, a többi alkatrész öt színes (ezek közül egy duplázva) és két átlátszó kereten található. Összesen 226 műanyag elemet tartalmaz a készlet, illetve egy kisebb maratott rézlapot és öt darab gumi kereket.

A mindössze nyolc oldalas összeállítási útmutató 16 jól követhető lépésben mutatja be a terepjáró elkészítését. Ezt érdemes alaposan tanulmányozni, mert az építést szükséges különböző szakaszokra bontani, elsősorban a festés miatt (alváz, külső tér, belső tér, üvegek).

Az alkatrészek minőségére nem lehet panaszunk, kidolgozásuk nagyon magas színvonalat képvisel, több közülük nagyon apró, finom (de egyúttal törékeny) darab, ilyenek például a kilincsek vagy az ablaktörlők. Sorjából csak az egyik kereten találunk minimális mennyiségben, és kör profilú alkatrészeken is kis mértékben jelentkezik a szokásos, középvonalon végigfutó sorja csík, de ez minden makett sajátja, és könnyen eltüntethető. Beszívódásokkal egy kivétellel (erről később) nem találkozunk, a kilökőtüske nyomokra (már az a kevés, ami van) viszont pár helyen figyelni kell, hisz több irányból is látható néhány elem, például a karosszéria alsó oldala, a motorháztető belső oldala. Az átlátszó alkatrészek tiszták, de az ablakok kissé vastagabbak a kelleténél, bár ez nem különösebben feltűnő.

A fóliázott maratott lapon 21 alkatrészt találhatunk, két rácsozatot, sárvédőket, a hátsó ütközőket, márkajelzést és pár apróságot tartalmaz, szépen kidolgozva.

A gumi kerekek mintázata igazán élethűre sikeredett, még felirat is található rajtuk, viszont sajnos az oldalsó felületeken (felirat, bordák) az öntésből fakadóan apró gumi nyúlványok találhatók pár helyen, ilyen “gumisorja” az igazi, gyári originál gumikon is jelentkezik, de a maketten arányaiban sajnos ezek túl nagyok.

Az építés a részletesen kidolgozott motorral kezdődik, amihez 37 alkatrészt, köztük pár rézmaratást használunk fel. A kábelezés pótlásával tovább emelhetjük a jármű színvonalát, ezt eredeti fotók alapján készíthetjük el – ezt érdemes lehet megcsinálni, mivel a motorháztető felnyitva és rögzíthető. Az alváz keretszerkezete egy darabként lett öntve, torzulástól, elhajlástól mentesen, így a makett megbízható alapjául szolgál. A motorblokk elhelyezése után következnek a laprugók (melyeknek a rögzítéséről sem feledkeztek el), az egy darabként mellékelt kipufogó cső, a tengelyek és az egész hajtáslánc – itt mindenképp szükséges az előzetes szárazpróba a megfelelő illeszkedéshez. A kerekeket érdemes már itt összeszerelni azért, hogy az alváz építésekor fel tudjuk őket próbálni annak érdekében, hogy mindegyik biztosan érje a talajt. A hátsó ütközéscsillapítókat rézből kell hajlítani, ez sablon nélkül sajnos kissé bonyolult, de legalább rajzot kapunk az elérendő profilról. Az első kereket nem lehet elforgatni.

Az karosszéria fődarabja szintén nagyon szép kidolgozású, semmilyen különösebb kívánnivalót nem hagy maga után. A levegőbeömlő nyílásra rézmaratott hálót és márkajelzést is kapunk, az első lámpatesteknek pedig a belső fele is meg lett munkálva, hiszen felnyitott motorháztetővel igen szem előtt van.

Az utastér ülései is igen részletesek, főleg az azokat rögzítő csövek, a kínai tervezők még arra is figyeltek, hogy a hátsó három ülés ”2+1” kialakítású legyen (elvben a bal szélsőt lehet előre hajtani), illetve az oldalfalhoz való rögzítésük sem hiányzik. Az ülőfelületek viszont túlságosan gyáriak, szabályosak, ezeket mindenképp érdemes kissé viseletesebbé tenni.

A nyitva is rögzíthető ajtók jól illeszkednek a helyükre, az összeszerelési útmutató viszont az üvegeket felhelyezését rosszul jelöli, azokat nem kívülről, hanem belülről kell a helyükre illeszteni. Belső felük is kidolgozott (tároló rekesz, fogódzkodók, zárak). Az igazi járművön a felső rész az üvegekkel leszedhető, ezt a maketten levágással lehet elkészíteni, persze erre az útmutató nem tér ki.

A szélvédő kerettel együtt egy darab átlátszó alkatrész, ezt szükséges majd utólag szépen lefesteni, a visszapillantó tükrök, ablaktörlők finom kidolgozásúak, az utóbbiakat összekötő vékony elemet pedig a maratott lapon találjuk.

A műszerfal főbb elemei a helyükön vannak, de azért lehet rajtuk finomítani, már csak azért is, mert a különböző járművekben ezek eltérést mutathatnak. A lehajtható szélvédő rögzítése viszont kissé elnagyolt, ezt érdemes lett volna maratásként mellékelni.

A ponyvatető külsőre nem rossz, bár az íves részeit az ”éleken” sorja csíkok csúfítják, melyeket mindenképp le kell csiszolni. A rögzítő pántok sajnos túl egyformák, szabályosak és vaskosak. Ha lehagyjuk a ponyvát, akkor a rögzítő füleket kell pótolni a jármű oldalain

Utolsó elemként felkerül a motorháztető. Ennek a belső oldalát csak részben dolgozták ki, a hosszanti irányban végigfutó bordák hiányoznak, ami elég látványos hiba abban az esetben, ha a motort közszemlére kívánjuk tenni. Továbbá az elején végigfutó alsó mintázat miatt a felső oldalon több enyhe beszívódás húzódik végig a motorháztető előre néző peremén. Az oldalsó szellőzőnyílások bordázatai sajnos nem áttörtek, felnyitott állapotban ez jobban feltűnhet.

Végezetül azt is el kell mondani, hogy a hazai UAZ-ok (is) némi szórást, és így a maketthez és egymáshoz képest is kis eltéréseket mutatnak:

  • Több járművön a jobb oldali visszapillantónál egy rádió antenna található (a maketten nem).
  • A hátsó lámpák gyakran eltérő kialakításúak (nem állított téglalap, hanem 2×2 kör alakú fény, vízszintesen).
  • Kétoldalt az ajtók előtt, a kocsi oldalán némelyik járművön index fények találhatók (a maketten nem).
  • A szélvédő előtt, a motorháztető fix részén jobb oldalt hiányzik egy levegő beömlő nyílás (ez nem minden járművön található meg).
  • A visszapillantók kialakítása is eltérő lehet.

A színes festési és matricázási útmutató egy egyszínű, szovjet csillagos, egy csehszlovák és egy jelzések nélküli terepszínű jármű elkészítését mutatja be, a matricaív rendszámtáblákat nem tartalmaz, bár az elöl megtalálható a maketten.

A Trumpeter készlete igazi gyönyörű és részletgazdag apróság, amely a széleskörű elterjedtségének és a különböző változatoknak köszönhetően igen sokrétűen felhasználható, átalakítható, számos lehetőséget rejt magában. Kezdő makettezőknek nem ajánlott, az apró részletek és a bonyolult festés (külső, belső, alváz) miatt.

A bemutatott makettet a Replica modellszaküzlet és webáruház bocsátotta a rendelkezésünkre.

Írta: Berhidi Ádám, 2013-04-04

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.