Trumpeter T-54A (1/35)

Típus: T-54A
Gyártó: Trumpeter
Méretarány: 1/35
Készlet neve: Russian T-54A Model 1951
Cikkszám: 00340
Alkatrészek száma: 294 darab műanyag, textil vontatókábel, műanyag háló, gumi lánctalp, átlátszó lap a periszkópoknak
Referenciafotók: T-54M

A T-54-es harckocsit több szériában, és több gyártósoron is gyártották, így a különböző változatok azonosítása ennyi év távlatából igen bonyolult feladatnak bizonyul, ezt még az is nehezíti, hogy a korai 54-eseket az idő előrehaladtával modernizálták. A Trumpeter készletéből alapvetően egy standard T-54A építhető, melynek a fő jegyei a következők: korai, ”pókhálómintás” futógörgők, függőleges stabilizátorral és lőporfüst-elszívóval ellátott D-10 ágyú infrasugár-vető nélkül. Kezdetben egy fényszóróval rendelkezett, de 1957-től a vezető éjjellátó képességének segítésére az első lámpa mellé került egy infrasugár forrás is. A korai példányok hátulján még a T-34-esen is megtalálható üzemanyag-tartályokat szerelték, a görgőket pedig idővel a T-55-nél alkalmazottra is cserélték.

A T-54B fő újítása az ágyú mellé szerelt infrasugár-vető, de a torony figyelőműszeri is változtak. Az A változatot 1955 és 1957 között, a B-t pedig 1957 és 1959 között gyártották. Így felmerülhet a kérdés, hogy miért található a dobozon a ”model 1951” felirat? A kínai tervezők vagy keverik a szezont a fazonnal, vagy csak az angolul történő mondatalkotás okoz nekik problémát. Olyan ugyanis nincs, hogy T-54A Model 1951, mert a kettő két külön jármű. A Model 1951 a T-54A-t megelőző változat, ráadásul ezt gyártották mind közül a legnagyobb példányszámban, a fő eltérés itt a löveg, mivel ezt még nem szerelték fel lőporfüst-elszívóval, sőt néhány esetben még a lövegblende ponyváját sem találjuk meg a járművön.

Mindhárom típuson előfordultak a klasszikus T-54/55-től eltérő, korai üzemanyag cellák, illetve egyes esetekben a jobb első helyett is egy doboz található. A képet tovább bonyolítja, hogy a korai járművek közül szinte mindegyiket modernizálták idővel, és nem is mindig ugyanarra a szintre vagy ugyanolyan módon, ezért érdemes mindig konkrét fotók alapján építkezni, akármelyik T-54-est is vesszük célba, mivel tényleg a legkülönfélébb kombinációkkal találkozhatunk. A következő ”változókat” érdemes figyelni: futógörgők, ágyú, infrasugár-vető, fényszórók, üzemanyag-tartályok, üzemanyagcellák és dobozok fajtája, elhelyezkedése.

Magyarországra először késői T-54A-k érkeztek, T-55-re való, új futógörgőkkel, majd T-54B-k, de itthon ezek is T-54A jelzés alatt futottak. Sajnos csak két darab ilyen harckocsi található ma hazánkban, mindkettő modernizált – az egyik Kecelen, a másik a Terror Háza múzeumban található.

A Trumpeter T-54/T-55 makettjei a gyártó legkorábbi termékei közé tartoznak, így minőségük sajnos elég gyenge. Bármelyik készletet is vesszük, azokból elkészíthető akár az 54-es vagy az 55-ös is, annyi különbséggel, hogy a T-54A dobozában korai futógörgők találhatók. A kínai és iraki változatok kiadásának köszönhetően a keretek közt van némi átfedés, így több felesleges – vagy épp értékes – alkatrészt is találhatunk a dobozban.

A T-54A 294 darab alkatrésze három nagy, egy közepes és öt kicsi kereten érkezik, megfelelően nejlonozva, így nem kószálnak letört elemek a dobozban. Ezek mellett kapunk még egy tenyérnyi matrica ívet, fonott vontatókábelt, műanyag hálót és egy átlátszó lapot a periszkópokhoz. Opcionálisan a korábbi, lőporfüst-elszívó nélküli ágyúcsövet is mellékelik.

Mivel a Trumpeter egyik első készletéről van szó, sajnos nem beszélhetünk kiemelkedő minőségről, legalábbis a mai ”csúcs” készletekhez képest. Főleg mivel ez a széria eredetileg motorral készült, tehát bizonyos szempontból játék is, és annak érdekében, hogy az elemek és a meghajtás elférjen, a harckocsi testét felfújták, így az hosszabb, szélesebb és magasabb lett – elveszítve a jellegzetesen alacsony T-54/55 sziluettet. Az alkatrészek öntésének minősége amúgy jónak mondható, csak éppen a kidolgozottságuk, illeszkedésük hagy némi kívánnivalót maga után. Számos apró részlet is hiányzik, a torony kialakítása viszont meglepően jó, majdnem teljesen megegyezik a Tamiyával. A gumi lánctalp nagyon rosszul sikerült darab, minimális kidolgozással, illetve sajnos a készletből hiányzik az a tengely, ami a lánchajtó-kerekeket tartaná. Az aki 100%-os makettre vágyik, talál bőven pótolni és javítani valót, hiszen tényleg szinte mindenhol vár rá egy kis extra munka, azonban dobozból építve is egy szép T-54-est kaphatunk végeredményképp. A minőségtől eltekintve három területet említenék még meg, hogy a T-54-esünk még eredetibb legyen:

  • a homlokpáncél elején ki kell fúrni a vezető mellé helyezett géppuska rését;
  • a homlokpáncélon a hegesztési varrat különbözik a T-55-ösétől, ugyanis nem felül fut végig egy hosszú, hanem a két szélén felül egy-egy, illetve közte alul egy darab (nagyjából 1/3-ad arányban);
  • bal oldalt az első, nagy tároló doboz igazából a T-55-ösökre való, de szerencsére a készletben ott lapul a T-54-eshez tartozó is (B4), csak épp az útmutató nem tesz említést róla.

A festési útmutató egy terepszínű finn, valamint három egyszínű zöld (szovjet harckocsi a prágai tavasz alatt, észak-vietnámi, lengyel) jármű elkészítését mutatja be, de a matricaíven találhatók további jelzések is: két teljes számsor, illetve egy lengyel és egy szovjet szett.

Összességében azt mondanám, hogy a készletből egy szép, de ugyanakkor nem teljes mértékben pontos – sem méreteiben, sem részleteiben – makett építhető, ugyanakkor végeredményként mégis csak egy T-54-est kapunk, a Tamiya T-55 árának harmadáért. Alacsony ára talán a legolcsóbb modern 1/35 méretarányú harckocsivá teszi, így kezdőknek is jó választás, ha gyakorolni szeretnének. Hazai jármű elkészítéséhez azonban a T-54B készletet érdemes beszerezni, ugyanis abban már a késői futógörgők találhatók, Magyarországra csak ilyenekkel ellátott járművek érkeztek.

A bemutatott makettet a Replica modellszaküzlet és webáruház bocsátotta a rendelkezésünkre.

Írta: Berhidi Ádám, 2012-07-16

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.